Over de Verhalenbundel

Klompen & Kamelen is een Nederlandstalige verhalenbundel met ervaringen, anekdotes, avonturen en openbaringen van Nederlanders en Vlamingen in en over Israël. 48 korte verhalen geschreven door 30 auteurs van alle generaties, geloofsovertuigingen en beroepsachtergronden.

Gevoelig, ingrijpend, ludiek, serieus, verrassend, komisch. De natuur, het weer, uitgaan, de wegen, gewoontes, geloof, geschiedenis, markten, verassingen, liefde, oorlog, terreur, diversiteit. Staaltjes van lef, openheid, confrontatie en vrijheid.

Klompen & Kamelen is het resultaat van de belangeloze bijdragen van de schrijvers, redacteuren, illustratrice, grafisch ontwerpster en fotograaf. De opzet is een ander, reëel en realistisch beeld te geven over het leven in Israël. De netto-opbrengsten worden aan twee bijzondere goede doelen gedoneerd: IsraAID.org en Aleh.org
Bestel boek nu
Gaat het over Israël in de media, dan gaat het vaak over politiek, over religie, of over een combinatie van beide. Als NIW doen wij daar- aan mee, zij het vaak met een andere toon dan de meeste kranten, tijdschriften en televisieprogram- ma’s. Maar in Klompen & Kamelen moet u goed zoeken naar opinies van of over politici en geestelijken. Voor dit boek, dat in eigen beheer is uitgegeven, hebben dertig Nederlandstalige Israëliërs in totaal 48 korte verhalen geschreven over het dagelijks leven in het Heilige Land. Over de geur van shakshuka, over fietsers die op Jom Kipoer de grote wegen overnemen, over hoe het leven in metropool Tel Aviv verschilt van dat in een kibboets. Geen hoogstaande literatuur misschien, maar Klompen & Kamelen is dan ook niet geschreven door professionele auteurs, maar door gewone Israëli’s die een inkijkje in hun leven geven. Dat maakt het tot een verzameling persoonlijke, grappige en soms ontroerende verhalen die een feest van herkenning zullen zijn voor iedereen die vrienden of familie in Israël heeft, of er zelf woont. Voor anderen een kennismaking met een even divers als verbazingwekkend land.

Esther Voet, journalist

NIW – Nieuw Israëlitisch Weekblad
Anders dan in de media, anders dat wat we dagelijks horen en zien over deze jonge, gecontesteerde staat zijn de verhalen in dit boek. Dit Israël is niet perfect maar wel totaal anders dan het ons wordt voorgesteld. Nederlanders, Vlamingen en Israëli’s verhalen over verleden, heden en toekomst van dit land en hun verbondenheid. Het is een warm boek dat de mens centraal stelt en laat zien hoe hij leeft, werkt en denkt. Warm aanbevolen.

Rony R. Boonen, jounalist

Met de opbrengst van dit boekje worden twee goede doelen ondersteund, waaronder Aleh. We hebben de eerste €1.000 al ontvangen. Kortom, geef een lezenswaardig boek cadeau of aan jezelf en steun daarmee ook Aleh Israël. Meer dan 750 kinderen met ernstige verstandelijke- en lichamelijke beperkingen en complexe medische condities wonen in één van de vier Aleh vestigingen en krijgen daar geavanceerde medische, educatieve en rehabilitatie zorg. Daarnaast verleent Aleh meer dan 45.000 ambulante behandelingen per jaar.

Simon Weststeijn

Aleh Israël
Bestel boek nu
Copyright ©2018-2020 - GlobalStrategists bv | All Rights Reserved
Uitgever GlobalStrategists bv - Meerpaal 14b, 4904 SK Oosterhout, Nederland - Telefoonnummer: 0162 741 805‬‬
info@globalstrategists.com - KvK-nummer: 66140846 - BTW-identificatienummer: 856412466
Loading...

Processing Order...

Please wait while we process your payment...

Please wait while we redirect you...